4004 TÜBİTAK DOĞA EĞİTİMİ BAŞVURULARI BAŞLADI

4004 TÜBİTAK DOĞA EĞİTİMİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulunun Trakya Üniversitesi ile birlikte 2017-2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısına başvurduğu ‘”Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi” adlı projeye başvurular başladı.

Başvuru için aşağıdaki linke tıklayınız;

https://yildizkasifleri.wordpress.com/basvuru/

15.05.2018 323

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulunun Trakya Üniversitesi ile birlikte 2017-2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısına başvurduğu ‘"Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi" adlı projeye başvurular başladı.

 

Yıldız Dağları Doğa Eğitimi projesi 02-06 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kırklareli Yıldız Dağları Doğa Eğitim merkezinde ve Kırklareli civarında gerçekleşecek. Proje doğayla temas etmek suretiyle doğa ve canlıların gözlem ve öğrenilmesine teşvik edecek, farklı etkinliklerle multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisini kazandırmayı hedefliyor. Bu yaklaşımla doğa eğitim merkezinde eğitimler uygulamalı, kapalı mekanlardan ziyade açık alanlarda ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

 

Projeye Silivri ilçesinde 7. ve 8.sınıfta öğrenim gören ortaokul öğrencileri 7-31 Mayıs 2018 tarihleri arasında https://yildizkasifleri.wordpress.com/ adlı  web adresi üzerinden online olarak başvuru yapacak.Asil-Yedek katılımcı listeleri 6 Haziran 2018 tarihinde açıklanacak ve kesin kayıt 6-13 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Projeye başvuran adaylar için değerlendirme kriterleri olarak akademik başarısı ve temsil yeteneği yüksek, öğrendiklerini arkadaşları ile paylaşabilen, sosyoekonomik düzeyi düşük, konaklamalı kamp ve proje etkinliklerini uygulanmasına engel teşkil edecek sağlık sorunu(özellikle alerjik durum ve fobi)bulunmayan, proje çalışmalarına olan ilgisi yüksek, daha önce TÜBİTAK’ın doğa eğitimlerinden herhangi birine katılmamış, doğa eğitimine katılma amacını ve bu eğitiminden beklentilerini açıklayıcı bir dille ifade edebilen 12-15 Yaş grubundan olacak şekilde 12 kız,12 erkek öğrenci seçilecektir. İstanbul Silivri ilçesinde hem kırsal hem de kentsel kesimde bulunan öğrenciler seçilerek hem projenin yaygın etkisinin arttırılması, hem de farklı yerleşim birimlerindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere projeye katılımla ilgili fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. 24 öğrencinin yanı sıra yedek 12 öğrenci (6 kız,6 erkek) seçilecektir.

 

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç.Dr.Utku GÜNER’in proje yürütücüsü olduğu kadroda Prof.Dr.Murat YURTCAN,Yrd.Doç.Dr.Mustafa KAYA,Yrd.Doç.Dr.Necmettin GÜLER, Mustafa ELİBOL,Aslıhan DİKMEN,Rukiye DEMİR,Erdal GÜLLÜ,Ali AY,Nevin ELİBOL,Ayşe KARAMAN,Zekeriya YILDIRIM,İbrahim YEŞİLOVA,Cansu DUMLU ve Elif GÜLLÜ yer alıyor.Hazırlanan projeye Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü Kırklareli Şubesi’de ayni olarak destek veriyor. Proje detayları https://yildizkasifleri.wordpress.com/ adresinde yer alıyor.