TÜBİTAK 4004 Matematik Yılı Proje Başvurusu

28.09.2022 117

2022 TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destekleme Programları Matematik Yılı Özel Çağrısına okulumuz Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ortaklığında ''Matematik Nerede?'' adlı proje ile başvuru gerçekleştirdi. Projenin amacı, katılımcılara matematik dersi ile ilgili bilgi ve anlayışı geliştirmesi, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak, matematik öğretimini farklı eğitim modelleri kullanarak kolaylaştırmak, matematiğin alan becerilerini günlük hayatla ilişkili hale getirerek karşılaştırma ve yorumlama gibi bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasını sağlamak olarak belirlendi.

Projenin hedef kitlesi İstanbul Silivri ve Tekirdağ Çerkezköy ilçeleri genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri olarak belirlendi. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Utku GÜNER'in proje yürütücüsü olduğu proje ekibinde Mustafa ELİBOL, Aslıhan DİKMEN, Ali AY, Nevin ELİBOL, Dicle GÜNEŞ, Metehan DİKMEN ve Yeşim ÇIPLAK yer alıyor. Hazırlanan projeye İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ayni olarak destek veriyor. Proje ait detaylı bilgiler https://4004matematiknerede.wordpress.com adresinde yer alıyor.

28-09-2022