Okulumuz ''Doğa Öncüleri'' Projesine Başvuru Gerçekleştirdi

12.05.2023 462

Milli Eğitim Bakanlığı ve WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı ortaklığında yürütülen ''Doğa Öncüleri'' projesi kapsamda okulumuzda ''Plastiği Dönüştür,Tasarla Öğren'' adlı proje yürütülmektedir.Projenin amacı öğrencilerin atık toplama ve geri dönüşüm verimliliğinin arttırılması ile ilgili çalışmalar yapılmasına teşvik edilmesi olarak belirlendi.Okul müdürümüz Mustafa ELİBOL ve fen bilimleri öğretmenimiz Aslıhan DİKMEN danışmanlığında yürütülen projede atık plastik şişe kullanarak fen bilimleri dersinde 5.sınıftan 8.sınıfa kadar her üniteden deney yapılabilecek şekilde ‘’Plastiği Dönüşür’’ adlı online deney kitapçığı oluşturuldu. Deney kitapçığında ayrıca ‘’Plastik nedir?, Geri Dönüşüm Nedir?, Evde ve Okulda Geri Dönüşüm Nasıl Olmalıdır?’’ gibi konulara da yer verildi ve kitapçığın sayfalarında plastik konusunda dipnotlar yer aldı.Projeye ait detaylar https://plastigidonusturtasarla.wordpress.com/ adlı sitede yer aldı.

12-05-2023